recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Fazantenbouten met knolselderijpuree

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - fazantenbouten (4 )
  • - roomboter (40 gram)
  • - sjalotjes (250 gram)
  • - tijm (4 takjes)
  • - koelvers sinaasappelsap (200 ml)
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - knolselderij (800 gram)
  • - rijst (50 gram)
  • - volle melk (150 ml)
  • - gorgonzola (150 gram)
  • - kappertjes (2 eetlepels)
  • - water (200 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Pel de sjalotjes en halveer deze.
  • 2 Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes.
  • 3 Kruid de fazantenbouten met zout en peper en bak ze in een grote braadpan met boter in 5 minuten rondom bruin.
  • 4 Verdeel de sjalotjes en tijm eromheen en bak alles nog 5 minuten.
  • 5 Schenk dan het sinaasappelsap en de wijn erbij en stoof de bouten zonder deksel in nog 20-30 minuten zachtjes gaar, laat zoveel vocht verdampen dat het een lekkere jus wordt.
  • 6 Kook in een pan de blokjes knolselderij met de rijst, wat zout en het water in 20-25 minuten gaar.
  • 7 Verwarm de ovengrill voor.
  • 8 Voeg de melk aan de knolselderij toe en pureer alles met de staafmixer (of in de keukenmachine).
  • 9 Snijd de gorogonzola in dunne plakjes.
  • 10 Verwarm de knolselderijmassa al roerend en laat zoveel vocht verdampen dat het een lekker smeuïge puree wordt.
  • 11 Doe de puree over in een lage ovenschaal en leg de plakjes gorgonzola erop.
  • 12 Schuif de schaal onder de grill en laat de gorgonzola smelten.
  • 13 Leg de fazantenbouten op warme borden.
  • 14 Kook de sjalotjes met jus nog wat in en roer de kappertjes erdoor.
  • 15 Schep dit op en naast de bouten.
  • 16 Serveer de knolselderijpuree erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.