recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Fazantenbouten met romige zuurkool

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - aardappelgratin
  • - zuurkool (750 gram)
  • - slagroom (200 ml)
  • - sjalotje(s) (2 )
  • - wildfond (200 ml)
  • - witte wijn (100 ml)
  • - spekblokjes (100 gram)
  • - boter (50 gram)
  • - fazantenbouten (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snipper de sjalotjes; laat de zuurkool goed uitlekken; wrijf de fazantenbouten in met zout en peper.
  • 2 Verhit de boter in een braadpan en bak de spekjes zachtjes uit.
  • 3 Leg de bouten ertussen en bak ze 10 minuten.
  • 4 Schenk de wijn en de helft van de fond langs de rand van de pan erbij en stoof de bouten 10 minuten.
  • 5 Leg de bouten op een bord.
  • 6 Smoor de sjalot 2 minuten in het braadvocht.
  • 7 Roer de room en de rest van de fond erdoor.
  • 8 Schep de zuurkool erdoor en breng alles aan de kook.
  • 9 Leg de fazantenbouten erop en stoof de zuurkool met het deksel schuin op de pan in 25 minuten zachtjes gaar.
  • 10 Schep de zuurkool op warme borden en leg er een fazantenbout op.
  • 11 Lekker met aardappelgratin.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.