recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Fazantenpie met fijne groenten

Hoofdgerecht
4 personen
70 min
Ingrediënten
  • - ovenschaaltjes (4 eenpersoons)
  • - roomboterbladerdeeg (8 plakjes)
  • - slagroom (250 ml)
  • - bosuitjes (6 )
  • - winterwortel(s) (400 gram)
  • - kerriepoeder (0.5 eetlepel(s))
  • - fazantenbouten (4 )
  • - boter (25 gram)
  • - spekblokjes (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de wortel in piepkleine blokjes; snijd de bosuitjes in ringetjes; ontdooi het bladerdeeg; vet de ovenschaaltjes in.
  • 2 Bak in een braadpan de spekblokjes in de boter zachtjes uit.
  • 3 Wrijf de bouten in met wat kerriepoeder, zout en peper en leg ze tussen het spek.
  • 4 Braad ze afgedekt in 30 minuten zachtjes gaar.
  • 5 Neem de bouten uit de pan en verwijder het vel.
  • 6 Haal het vlees in stukjes van de botten.
  • 7 Schep de resterende kerriepoeder met de wortel, bosui en het vlees door het bakvet en roer de room erdoor.
  • 8 Breng op smaak met zout en peper.
  • 9 Verdeel dit over de schaaltjes.
  • 10 Rol steeds 2 plakjes deeg op elkaar uit tot de lap iets groter is dan de schaaltjes en leg de lap over een schaaltje.
  • 11 Druk het deeg op de rand vast en maak in het midden een gaatje.
  • 12 Bestrijk de bovenkant met een restje room of melk.
  • 13 Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de pie’s in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.