recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Fazantfilet met kerriesaus en champignons

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - kleine basilicumblaadjes (2 eetlepels)
  • - kastanjechampignons (250 g)
  • - fazantfilets (4 )
  • - slagroom (250 ml)
  • - gembersiroop (2 eetlepels)
  • - milde kerriepoeder (10.5 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 stuks)
  • - boter (80 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met aardappelpuree en worteltjes.
  • 2 Voorbereiding: Rasp de ui; Pers de knoflook; Snijd de kastanjechampignons in vieren.
  • 3 Verhit 15 g boter in een pan en fruit de ui en knoflook met het kerriepoeder zachtjes aan.
  • 4 Roer de gembersiroop en room erdoor en laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • 5 Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Wrijf de fazantenfilets in met zout en peper en bak ze in een koekenpan met antiaanbaklaag in de helft van de boter in 8-10 minuten mooi bruin en gaar.
  • 7 Schenk de kerriesaus erbij en verwarm alles nog 1-2 minuten.
  • 8 Bak de champignons in de rest van de boter op hoog vuur bruin.
  • 9 Breng op smaak met zout en peper.
  • 10 Schep de fazantenfilets met saus op warme borden en verdeel de champignons en basilicum erover.
  • 11 Wijntip: jonge rode wijn, bijvoorbeeld rode Beaumes de Venise of Roussillon.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.