recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Fettuccine met mosselen

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - platte peterselie (4 eetlepel(s))
  • - verse fettucini (250 gram)
  • - rode peper (0.5 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olijfolie (4 eetlepel(s))
  • - mosselen (2 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de knoflook fijn en snijd de rode peper in reepjes.
  • 2 Hak de peterselie fijn.
  • 3 Neem 0.75 van de mosselen uit de schelp.
  • 4 Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook en rode peper zachtjes glazig.
  • 5 Voeg het mosselkookvocht toe en kook het vocht op hoog vuur tot de helft in.
  • 6 Kook intussen de fettuccine (of spaghetti) gaar volgens de aanwijzingen.
  • 7 Roer de mosselen zonder schelp en met peterselie door het mosselvocht en verwarm ze 2-3 minuten.
  • 8 Schep de uitgelekte pasta erdoor, leg de mosselen met schelp ertussen en warm de pasta nog even door.
  • 9 Serveer in diepe borden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.