recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Fettuccine met romige knolselderij en lamssaucijs

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (75 ml)
  • - verse fettuccine (250 gram)
  • - slagroom (200 ml)
  • - lamssaucijzen (4 )
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - knolselderij (750 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de knolselderij in plakken van anderhalve cm dik, snijd de schil eraf en snijd de plakken in blokjes.
  • 2 Hak de knoflook fijn.
  • 3 Smoor de knolselderij in een pan met de helft van de olijfolie met de knoflook, tijm, wat zout en peper en het water afgedekt in tien minuten zachtjes gaar.
  • 4 Breng een pan ruim water met zout aan de kook.
  • 5 Verwarm de rest van de olijfolie in een koekenpan.
  • 6 Bak de saucijzen rondom bruin, voeg een beetje water toe en smoor ze in nog tien minuten zachtjes gaar.
  • 7 Voeg de fettuccine aan het kokende water toe en kook in drie tot vier minuten beetgaar.
  • 8 Roer intussen de room en de jus van de saucijzen door de knolselderij en laat even koken tot de saus wat dikker wordt.
  • 9 Giet de fettuccine in een vergiet af en meng door de knolselderij.
  • 10 Warm nog even door.
  • 11 Serveer in diepe borden en leg de lamssaucijzen in plakjes erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.