recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Fijne venkelsoep met meergranen pistolets

Lunch
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - meergranenpistolets (4 )
  • - belegen geitenkaas (150 gram)
  • - runderrookvlees (6 plakjes)
  • - kippenbouillon (1 liter)
  • - milde kerriepoeder (2 theelepels)
  • - sjalotje (1 )
  • - roomboter (25 gram)
  • - venkelknollen (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Snipper het sjalotjes.
  • 2 Snijd de kaas in heel kleine blokjes.
  • 3 Snijd de stelen en het groen van de venkelknollen.
  • 4 Hak het groen fijn.
  • 5 Schaaf de bovenste 2 centimeter van beide venkelknollen op een mandoline of met een kaasschaaf in flinterdunne plakjes.
  • 6 Snijd de rest van de venkelknollen in blokjes.
  • 7 Verwarm 3/5 deel van de boter in een soeppan, schep de sjalot, venkelblokjes en kerriepoeder erdoor en fruit dit mengsel zachtjes glazig.
  • 8 Schenk de bouillon erbij en kook de venkel in 10 minuten zachtjes gaar.
  • 9 Verwarm intussen de resterende boter in een koekenpan en bak de plakjes rookvlees knapperig.
  • 10 Laat ze op keukenpapier uitlekken en breek ze in schotsen.
  • 11 Pureer de venkel en bouillon met de staafmixer tot een gladde, licht gebonden soep en voeg wat zout en versgemalen peper toe.
  • 12 Schep de soep in diepe borden en verdeel de geschaafde venkel met de blokjes kaas in het midden.
  • 13 Steek de schotsen rookvlees erin en strooi het venkelgroen erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.