recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Filet van wilde zalm met Hollandse botersaus

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (1 eetlepel)
  • - gedroogde dragon of basilicum (1 theelepel)
  • - eidooiers (3 )
  • - roomboter (200 gram)
  • - citroensap (3 eetlepels)
  • - wilde zalmfilets (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Wrijf de zalmfilets in met een derde van de citroensap, zout en versgemalen peper.
  • 2 Laat ze 5 minuten liggen.
  • 3 Smelt intussen in een steelpan drie vierde van de boter langzaam op zacht vuur.
  • 4 Verwarm de resterende boter in een hapjespan en leg de zalmfilets erin.
  • 5 Verdeel de in stukken gesneden bosui eromheen.
  • 6 Gaar de zalm afgedekt in 6-8 minuten op zacht vuur, keer de filets halverwege de tijd voorzichtig met een spatel.
  • 7 Meng de eidooiers met de resterende citroensap, het water, de dragon en wat zout en versgemalen peper in de blender.
  • 8 Schenk de gesmolten boter er al draaiend bij.
  • 9 Blijf draaien tot het een mooi gebonden saus wordt.
  • 10 Breng de saus zo nodig nog op smaak met enkele druppels citroensap, zout en peper.
  • 11 Serveer de zalmfilets op warme borden en leg de bosui erop.
  • 12 Schep er enkele lepels saus over en serveer de resterende saus er in een kom bij.
  • 13 Lekker met gekookte krieltjes en broccoli.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.