recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Filodeeg met zalm

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - gerookte zalm (4 plakjes)
  • - tuinkers (1 bakje)
  • - kropsla (4 blaadjes)
  • - crème fraîche (100 ml)
  • - kappertjes (1 eetlepel)
  • - peterselie (0.25 bos)
  • - bieslook (0.25 bos)
  • - eieren (5 )
  • - neutrale olie (1 eetlepel)
  • - filodeeg (8 vellen)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: 4 muffinvormpjes of koffiekopjes.
  • 2 Verwarm de oven voor op 140°C.
  • 3 Maak de blaadjes filodeeg los en leg deze op het aanrecht.
  • 4 Vet de vormpjes licht in met olie.
  • 5 Klop een eitje los in een kommetje.
  • 6 Besmeer de velletjes filodeeg met een kwastje aan één kant met ei.
  • 7 Druk in elk vormpje of koffiekopje een vel filodeeg en druk daar een tweede velletje bovenop.
  • 8 Breek hier voorzichtig een eitje in.
  • 9 Zet de vormpjes twintig minuten in de oven.
  • 10 Snijd de bieslook fijn en hak de peterselie.
  • 11 Doe dit ook met de kappertjes.
  • 12 Klop de crème fraîche een beetje stijf en doe hier de gesneden bieslook, peterselie en kappertjes door en breng dit verder op smaak met peper en zout.
  • 13 Was en droog de slablaadjes.
  • 14 Doe de blaadjes op borden en strooi daar de afgeknipte tuinkers omheen.
  • 15 Maak de filodeegbakjes los uit de vormpjes en zet ze op de sla.
  • 16 Maak een roosje van de gerookte zalm, doe deze op het bakje filodeeg en lepel daar wat crème fraîche naast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.