recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Flammküche of tarte flambée

Hoofdgerecht
2 personen
100 min
Ingrediënten
  • - geraspte kaas (50 gram)
  • - spekreepjes (125 gram)
  • - kleine rode paprika (1 )
  • - dikke prei (1 )
  • - crème fraîche (100 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - water (150 ml)
  • - instant gist (0.5 zakje)
  • - patentbloem (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Meng in een kom de bloem met gist en een halve theelepel zout.
  • 2 Voeg al roerend het water en de olijfolie toe.
  • 3 Meng alles tot een samenhangend deeg en kneed dit op het werkvlak in vijf tot tien minuten tot een soepel en elastisch deeg.
  • 4 Laat het in de kom afgedekt met plasticfolie op een warme plaats ruim drie kwartier rijzen tot het volume verdubbeld is.
  • 5 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 6 Verdeel het deeg in twee stukken en rol deze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot langwerpige lappen van twintig cm breed.
  • 7 Leg de deeglappen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met crème fraîche.
  • 8 Snij de prei en de paprika in flinterdunne ringen en reepjes.
  • 9 Verdeel de preiringen, paprika en spekreepjes over het deeg en bestrooi het geheel met geraspte kaas.
  • 10 Bak de flammküche in de oven in twintig minuten goudbruin en gaar.
  • 11 Serveer de flammküche op een plank en snijd hem in stukken.