recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Flensje met mango en pina colada

Nagerecht
4 personen
90 min
Ingrediënten
  • - mango (1 )
  • - suiker (1 eetlepel)
  • - limoen (1 )
  • - gemberpoeder (0.5 theelepel)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - bloem (150 gram)
  • - eieren (2 )
  • - melk (400 ml)
  • - roomboter (50 gram)
  • - pina colada (100 ml)
  • - kaneelijs (1 bak)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de mango.
  • 2 Rasp en pers de limoen.
  • 3 Snijd het mangovruchtvlees in plakken van de pit.
  • 4 Snijd de plakken in kleine blokjes en meng deze in een kom met de suiker, limoenrasp, gemberpoeder, kaneel en een beetje limoensap.
  • 5 Laat de mango zo 1 uur staan.
  • 6 Klop in een kom de bloem met een snufje zout, de eieren en de melk tot een glad beslag en roer er 4 eetlepels gesmolten boter door.
  • 7 Laat het beslag een half uur staan.
  • 8 Bak zes flensjes.
  • 9 Verwarm voor elk flensje een beetje boter in een koekenpan (doorsnede 20-22 cm) en laat een juslepel beslag over de panbodem uitlopen.
  • 10 Bak tot de bovenkant droog is, keer het flensje en bak de andere kant.
  • 11 Besprenkel elk flensje met een lepel pinacolada en schep er een reep mangostukjes op.
  • 12 Rol de flensjes op en snijd ze schuin door.
  • 13 Leg op elk bord drie halve flensjes.
  • 14 Schep er een grote bol ijs bij.
  • 15 Bestuif het ijs met een beetje kaneel.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.