recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Flensjes met gepocheerde appel en vanilleroom

Nagerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - vanillesuiker (3 zakjes)
  • - slagroom (250 ml)
  • - zoete witte wijn (100 ml)
  • - gember (4 bolletjes)
  • - appels (3 stuks)
  • - boter (75 g)
  • - melk (250 ml)
  • - eieren (2 )
  • - bloem (100 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Schil de appels; Hak de gember fijn.
  • 2 Klop de bloem met een snufje zout, de eieren en melk tot een glad beslag en bak er in een kleine koekenpan flinterdunne flensjes (2 per persoon) van.
  • 3 Verhit steeds eerst een klontje boter.
  • 4 Houd de flensjes warm onder aluminiumfolie.
  • 5 Snijd elke appel in 12 partjes.
  • 6 Smelt 0,25 van de boter in een pan en schep de appelpartjes met de gember en wijn erdoor.
  • 7 Smoor de appel in 10 minuten zachtjes gaar en laat het vocht verdampen.
  • 8 Klop de slagroom bijna stijf met vanillesuiker.
  • 9 Vouw de flensjes in vieren, leg ze op de borden en schep de appelpartjes tussen de laagjes.
  • 10 Geef de room er apart bij.
  • 11 Wijntip: Beerenauslese uit Duitsland.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.