recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Flensjes met honing en perzik

Nagerecht
4 personen
165 min
Ingrediënten
  • - honing (100 ml)
  • - perziken (4 )
  • - rasp van een schoongeboende citroen (1 eetlepel)
  • - citroenrasp (4 eetlepels)
  • - boter (80 gram)
  • - volle melk (500 ml)
  • - eieren (2 )
  • - fijne kristalsuiker (100 gram)
  • - bloem (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Meng in een kom de bloem met de suiker en een snufje zout.
  • 2 Maak in het midden een kuil en breek de eieren erboven.
  • 3 Voeg al roerend de melk toe en roer tot een glad beslag.
  • 4 Smelt het boter in een pannetje.
  • 5 Roer de helft van de gesmolten boter en de helft van de citroensap erdoor.
  • 6 Laat het beslag twee uur rusten.
  • 7 Meng de perzikblokjes in een kom met een eetlepel honing, een eetlepel citroensap en een eetlepel citroenrasp.
  • 8 Roer vlak voor het bakken het beslag goed door en verdun eventueel met een beetje water.
  • 9 Verwarm de koekenpan, bestrijk de bodem met gesmolten boter en schenk er een halve soeplepel beslag in.
  • 10 Laat het beslag over de hele panbodem uitvloeien.
  • 11 Bak het flensje tot de bovenkant bijna droog is, keer en bak ook de onderkant goudbruin.
  • 12 Laat het flensje op een bord glijden.
  • 13 Bak totaal drie flensjes per persoon.
  • 14 Houd ze warm op een pan met kokend water.
  • 15 Bestrijk de flensjes dun met honing.
  • 16 Schil de perziken en snij deze in kleine blokjes.
  • 17 Verdeel de perzik over de flensjes en vouw deze dubbel of in vieren.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.