recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Flensjes met likeur en aardbeien

Nagerecht
4 personen
90 min
Ingrediënten
  • - fijne tafelsuiker (6 eetlepel(s))
  • - sinaasappellikeur (grand marnier of cointreau) (75 ml)
  • - verse munt (2 eetlepel(s))
  • - rijpe aardbeien (500 gram)
  • - boter (100 gram)
  • - volle melk (250 ml)
  • - eieren (3 )
  • - bloem (125 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Smelt de boter.
  • 2 Snijd de aardbeien in plakjes.
  • 3 Snijd de munt in dunne reepjes.
  • 4 Klop in een kom de bloem met de eieren, melk en driekwart van de gesmolten boter tot een beslag en laat dit minstens 1 uur staan.
  • 5 Schep in een andere kom de aardbeien om met de munt en een paar eetlepels likeur (of sinaasappelsap).
  • 6 Bestrijk een kleine koekenpan (Ø 15-18 cm) met gesmolten boter en schenk er een halve juslepel beslag in.
  • 7 Laat het beslag al draaiend over de panbodem uitvloeien.
  • 8 Bak het flensje tot de bovenkant droog is, keer het flensje en bak ook de onderkant goudbruin.
  • 9 Bak zo 8-10 flensjes.
  • 10 Besprenkel de flensjes met wat likeur, strooi er wat suiker over en vouw de flensjes in vieren.
  • 11 Leg op elk bord 2 flensjes en schep de aardbeiensalade ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.