recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Flensjestaart met frambozen

Nagerecht
8 personen
25 min
Ingrediënten
  • - slagroomversteviger (2 zakjes)
  • - slagroom (0.5 liter)
  • - boter (100 g)
  • - melk (0.5 liter)
  • - eieren (4 )
  • - bloem (200 g)
  • - suiker (75 g)
  • - diepvries frambozen (300 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Ontdooi de diepvries frambozen; Smelt de boter.
  • 2 Laat de frambozen in een zeef goed uitlekken, vang het vocht op.
  • 3 Laat 100 ml frambozenvocht tot de helft inkoken en roer de suiker erdoor.
  • 4 Laat de siroop afkoelen.
  • 5 Roer de bloem, eieren, melk en boter tot een beslag en bak hiervan in een koekenpan voor iedere persoon 1 dun flensje.
  • 6 Laat de flensjes afkoelen.
  • 7 Klop in een kom de slagroom met de siroop en slagroomversteviger stijf.
  • 8 Bestrijk de flensjes met room en verdeel de frambozen erover.
  • 9 Stapel de flensjes op een platte schaal op elkaar en laat de taart in de koelkast stevig worden.
  • 10 Wijntip: Moscato d’Asti of witte huiswijn Moelleux.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.