recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Flespompoen gevuld met biefstukreepjes

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - verse koriander (2 eetlepels)
  • - japanse sojasaus (2 eetlepels)
  • - medium dry sherry (3 eetlepels)
  • - bosuitjes (2 )
  • - rode peper (1 )
  • - verse gember (1 eetlepel)
  • - biefstukreepjes naturel (300 gram)
  • - zonnebloemolie (4 eetlepels)
  • - tenen knoflook (2 )
  • - flespompoenen (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 2 Pers de knoflook.
  • 3 Rasp de gember.
  • 4 Verwijder de zaadjes van de peper en hak de peper fijn.
  • 5 Snijd de bosuitjes in stukjes van 2 cm.
  • 6 Halveer de pompoenen in de lengte, verwijder de pitjes en leg de pompoenen met de snijkant naar boven op de bakplaat.
  • 7 Meng de helft van de knoflook met de helft van de olie en wat zout en peper en bestrijk de bovenkant van de pompoenen met dit mengsel.
  • 8 Rooster de pompoenen in de oven in 25-30 minuten gaar.
  • 9 Verwarm de rest van de olie in een wok en roerbak de biefstukreepjes op hoog vuur in 2-3 minuten bruin.
  • 10 Schep het vlees op een bord en roerbak gember, rode peper en rest van knoflook tot het lekker gaat ruiken.
  • 11 Schep het vlees met de bosui, sherry en sojasaus erdoor en verwarm alles nog 2 minuten.
  • 12 Schep het vleesmengsel in de pompoenen.
  • 13 Strooi de koriander erover.
  • 14 Serveer met rijst en komkommersalade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.