recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Focacciasandwich met biefstuk van de barbecue

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - knoflook (4 tenen)
  • - donkere basterdsuiker (1 theelepel)
  • - mosterd (0.5 eetlepel)
  • - olijfolie (4 eetlepel(s))
  • - kerstomaatjes (250 gram)
  • - focaccia (1 )
  • - veldsla (50 gram)
  • - biefstukken (4 )
  • - paprikapoeder (0.5 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Hak de focaccia in stukken (voor ieder 1); pers de helft van de knoflook en snijd de andere helft in plakjes.
  • 2 Snijd de biefstukken overlangs doormidden.
  • 3 Meng de paprikapoeder met de uitgeperste knoflook, bruine suiker, mosterd, versgemalen peper naar smaak en 0.75 van de olijfolie, wrijf de biefstukken hiermee in en laat het vlees 30 minuten marineren.
  • 4 Rooster het vlees op een voorverwarmde barbecue of in een hete grillpan bruin en van binnen rosé.
  • 5 Meng de tomaatjes in een koekenpan met de knoflook in plakjes, de rest van de olie en zout en peper naar smaak en bak ze (ook op de barbecue) tot ze openknappen.
  • 6 Snijd de focaccia stukken open en verdeel de veldsla, biefstuk en tomaten erover.
  • 7 Leg de bovenkant er weer op.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.