recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Forel in zoutkorst met romige asperges

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - slagroom (100 ml)
  • - witte asperges (500 gram)
  • - boter (15 gram)
  • - eiwitten (2 )
  • - grof zeezout (2 kilo)
  • - dille (10 takjes)
  • - citroen (1 )
  • - hele forellen (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Pers en rasp de citroen.
  • 3 Klop de eiwitten los.
  • 4 Vul de buikholte van de forellen met wat citroenrasp en een takje dille.
  • 5 Meng het zout in een kom met het eiwit tot het eruit ziet als nat zand.
  • 6 Spreid in een metalen braadslede een dikke laag zout uit.
  • 7 Leg de forellen op het zout en verdeel de rest van het zout erover.
  • 8 Schuif de braadslede in de oven en bak de forellen in 20 minuten gaar.
  • 9 Verwarm de boter in een hapjespan en schep de asperges erdoor.
  • 10 Sprenkel er een paar eetlepels citroensap over en smoor de asperges afgedekt in 10 minuten beetgaar.
  • 11 Schep de room met wat zout en peper erdoor en verwarm de asperges zonder deksel tot ze omhuld zijn door een romige saus.
  • 12 Hak de overige dille fijn en schep de dille door de asperges.
  • 13 Breek de zoutkorst open en leg de forellen op warme borden.
  • 14 Schep de asperges ernaast.
  • 15 Lekker met aardappelkroketjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.