recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Forel met notenboter, sherry-vinaigrette en gerookte amandelen

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - gladde mosterd (10 gram)
  • - arachideolie (60 gram)
  • - sherryazijn (20 ml)
  • - rucola (1 zakje)
  • - gerookte amandelen (4 eetlepel(s))
  • - roomboter (300 gram)
  • - citroen (1 )
  • - bloem (6 eetlepel(s))
  • - forellen (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm 5/6 deel van de boter in een steelpan op middelhoog vuur en schep hier vervolgens het schuim eraf.
  • 2 Verhit vervolgens langzaam op laag vuur tot de boter lichtbruin wordt, of meet de temperatuur met een thermometer: 165 °C.
  • 3 Houd dit op een heel laag vuur warm tot gebruik of laat afkoelen en warm voor gebruik weer op.
  • 4 (De boter is wel teveel, maar een week houdbaar in de koeling, ook lekker om desserts mee te bereiden).
  • 5 Meng de azijn, olie, mosterd tot een vinaigrette met de blender of staafmixer.
  • 6 Proef en maak op smaak met iets zout.
  • 7 Hak de amandelen grof.
  • 8 Spoel de forellen schoon en dep deze droog met keukenpapier.
  • 9 Besprenkel ze met citroensap en zout, laat ze vervolgens 5 minuten staan.
  • 10 Bestuif in een grote bak met ruim bloem, klop het teveel aan bloem eraf.
  • 11 Verwarm de rest van de boter in een grote anti-aanbak-pan (of 2 pannen) op hoog vuur tot deze bruist.
  • 12 Bak de vis hierin op halfhoog vuur 5 minuten per kant.
  • 13 Rasp de citroen en pers hem daarna uit.
  • 14 Voeg de citroenrasp en het sap aan de boter toe en lepel de boter regelmatig over de vis heen.
  • 15 Maak de rucola aan met wat vinaigrette.
  • 16 Serveer de vis met de warme notenboter, rucola en amandelen.
  • 17 Lekker met gekookte aardappelen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.