recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Forel uit de oven met sappige tomaten

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - limoen (daar de sap van) (1 )
  • - mayonaise (6 eetlepels)
  • - kleine aardappeltjes (1 kilo)
  • - venkelknollen (2 )
  • - verse selderij (4 takjes)
  • - chilipeper
  • - zeezout (1 kleine eetlepel)
  • - grote forellen (2 )
  • - biologische salieblaadjes (12 )
  • - knoflook (6 teentjes)
  • - olijfolie (12 eetlepels)
  • - trostomaten met groene steeltjes (8 )
Bereidingswijze
  • 1 Pers tweederde van de tenen voor de tomaten uit en snijdt de rest van de tenen knoflook voor de forel in dunne plakjes.
  • 2 Maak de forellen schoon en snijdt de venkelknollen in dunne plakjes.
  • 3 Boen de aardappeltjes schoon in de schil.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 5 Leg bakpapier in een braadslee, besmeer deze met een derde van olijfolie, verdeel de geperste knoflook over de olie en leg de tomaten erop.
  • 6 Besprenkel de tomaten met een derde van de olijfolie en bestrooi het met zeezout.
  • 7 Leg de salieblaadjes ertussen en bak de tomaten ongeveer 30 minuten, totdat ze beginnen te verschrompelen.
  • 8 Leg de tomaten apart en schuif ze,de laatste 10 minuten van de bereidingstijd van de vis, in de oven om ze op te warmen.
  • 9 Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 °C.
  • 10 Spoel de vis goed af onder de kraan en dep deze droog met keukenpapier.
  • 11 Maak met een mes aan beide kanten een aantal inkepingen.
  • 12 Bestrooi de vis met zeezout en gemalen chilipeper.
  • 13 Ook aan de binnenzijde.
  • 14 Stop de knoflook en de selderij in de buik van de vis.
  • 15 Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel de venkel hierover.
  • 16 Leg de vissen op de venkel en besprenkel ze met olijfolie.
  • 17 Schuif de vis in de oven en bak ze in ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis.
  • 18 Bak intussen de aardappelen gaar in een braadpan met een derde van de olijfolie.
  • 19 Als je de aardappelen kort voorkookt in schil weet je zeker dat ze snel gaar zijn.
  • 20 Meng de mayonaise met het sap van de limes.
  • 21 Verdeel de vissen in vieren en serveer de vis heerlijk met de aardappelen, tomaatjes en mayonaise!.