recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Forel uit de oven met sappige tomaten

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - limoen (daar de sap van) (1 )
  • - mayonaise (6 eetlepels)
  • - kleine aardappeltjes (1 kilo)
  • - venkelknollen (2 )
  • - verse selderij (4 takjes)
  • - chilipeper
  • - zeezout (1 kleine eetlepel)
  • - grote forellen (2 )
  • - biologische salieblaadjes (12 )
  • - knoflook (6 teentjes)
  • - olijfolie (12 eetlepels)
  • - trostomaten met groene steeltjes (8 )
Bereidingswijze
  • 1 Pers tweederde van de tenen voor de tomaten uit en snijdt de rest van de tenen knoflook voor de forel in dunne plakjes.
  • 2 Maak de forellen schoon en snijdt de venkelknollen in dunne plakjes.
  • 3 Boen de aardappeltjes schoon in de schil.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 5 Leg bakpapier in een braadslee, besmeer deze met een derde van olijfolie, verdeel de geperste knoflook over de olie en leg de tomaten erop.
  • 6 Besprenkel de tomaten met een derde van de olijfolie en bestrooi het met zeezout.
  • 7 Leg de salieblaadjes ertussen en bak de tomaten ongeveer 30 minuten, totdat ze beginnen te verschrompelen.
  • 8 Leg de tomaten apart en schuif ze,de laatste 10 minuten van de bereidingstijd van de vis, in de oven om ze op te warmen.
  • 9 Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 °C.
  • 10 Spoel de vis goed af onder de kraan en dep deze droog met keukenpapier.
  • 11 Maak met een mes aan beide kanten een aantal inkepingen.
  • 12 Bestrooi de vis met zeezout en gemalen chilipeper.
  • 13 Ook aan de binnenzijde.
  • 14 Stop de knoflook en de selderij in de buik van de vis.
  • 15 Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel de venkel hierover.
  • 16 Leg de vissen op de venkel en besprenkel ze met olijfolie.
  • 17 Schuif de vis in de oven en bak ze in ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis.
  • 18 Bak intussen de aardappelen gaar in een braadpan met een derde van de olijfolie.
  • 19 Als je de aardappelen kort voorkookt in schil weet je zeker dat ze snel gaar zijn.
  • 20 Meng de mayonaise met het sap van de limes.
  • 21 Verdeel de vissen in vieren en serveer de vis heerlijk met de aardappelen, tomaatjes en mayonaise!.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.