recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Frambozendressing

Bijgerecht
4 personen
10 min
Ingrediënten
  • - walnootolie (150 ml)
  • - rode wijnazijn (50 ml)
  • - versgemalen zwarte peper (1 theelepel)
  • - zout (0.5 theelepel)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - klein sjalotje (1 )
  • - frambozen (0.5 bakje)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de sjalot heel fijn.
  • 2 Prak de frambozen in een diep bord fijn en wrijf ze boven een kom door een zeef, zodat alleen de pitjes in de zeef achterblijven.
  • 3 Meng de sjalot met zout, peper en de tijmblaadjes erdoor.
  • 4 Roer het zijn met een garde erdoor en schenk dan al kloppend de walnootolie (of extra vierge olijfolie) erbij.
  • 5 Blijf kloppen tot het een mooi gebonden dressing wordt.
  • 6 Schenk de dressing eventueel door een trechter in een schone fles.