recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Frambozengelei

Nagerecht
4 personen
80 min
Ingrediënten
  • - wijnglazen (4 )
  • - spuitbus slagroom
  • - frambozen (2 bakjes)
  • - suiker (50 gram)
  • - rose (400 ml)
  • - gelatine (5 blaadjes)
Bereidingswijze
  • 1 Week de gelatine tien minuten in een kom met ruim koud water.
  • 2 Verwarm de rosé en los er al roerend de suiker in op.
  • 3 Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze ook al roerend op in de warme wijn.
  • 4 Schenk het wijnmengsel in de wijnglazen en laat de wijn afkoelen tot lauw en iets geleiachtig worden.
  • 5 Verdeel de frambozen over de glazen en laat ze langzaam in de gelei zakken, zodat ze mooi in de gelei verdeeld zijn.
  • 6 Zet de glazen in de koelkast en laat de gelei in nog een uur stevig worden.
  • 7 Garneer de glazen eventueel met een toef slagroom en daarop een framboos.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.