recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Frambozentiramisù

Nagerecht
5 personen
210 min
Ingrediënten
  • - versgezette, hete (espresso) koffie (100 ml)
  • - (extra) pure chocolade (75 gram)
  • - sinaasappellikeur (4 eetlepel(s))
  • - 1debeste lange vingers (0.5 pak)
  • - frambozen, diepvries (250 gram)
  • - geraspte sinaasappelschil (1 eetlepel)
  • - eidooiers (3 )
  • - fijne kristalsuiker (100 gram)
  • - mascarpone (250 ml)
  • - griekse yoghurt (150 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Zet de koffie en roer meteen de helft van de chocolade erdoor, laat de chocolade al roerend smelten.
  • 2 Roer ook de helft van de likeur door de koffie.
  • 3 Doop de lange vingers in het koffiemengsel en leg ze naast elkaar op de bodem van de schaal.
  • 4 Sprenkel de resterende koffie over de lange vingers.
  • 5 Prak de frambozen in een diep bord.
  • 6 Meng de sinaasappelrasp en 1 eetlepel likeur erdoor.
  • 7 Verdeel het frambozenmengsel over de lange vingers.
  • 8 Klop in een kom de eidooiers met de suiker met de handmixer tot een schuimige bijna witte massa.
  • 9 Spatel de mascarpone en de yoghurt erdoor.
  • 10 Strijk dit mengsel over de frambozen uit.
  • 11 Laat het gerecht in de koelkast in 2-3 uur stevig worden.
  • 12 Neem de tiramisù 20 minuten voor het serveren uit de koelkast en strooi de rest van de geraspte chocolade erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.