recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Franse bistrosteak met paprikasalsa

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - franse bistrosteaks (4 )
  • - witte wijnazijn (1 eetlepel)
  • - kappertjes (1 eetlepel)
  • - olijven (zwart zonder pit) (6 )
  • - sap en raps van sinaasappel (0.5 )
  • - gedroogde provencaalse kruiden (3 theelepels)
  • - knoflook (fijngehakt) (2 tenen)
  • - paprika's (geel) (2 )
  • - olijfolie (5 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snij de paprika in blokjes.
  • 2 Verwarm in een pan de helft van de olijfolie en schep de paprika, knoflook, Provençaalse kruiden, sinaasappelrasp en het sap erdoor.
  • 3 Smoor de paprika 4-6 minuten op zacht vuur tot de blokjes wat zachter worden.
  • 4 Laat het vocht verdampen tot de paprika alleen omhuld is met wat van het sap.
  • 5 Snij de olijven in stukjes.
  • 6 Schep de paprikasalsa in een schaaltje en schep de olijven en kappertjes erdoor.
  • 7 Voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe en naar smaak enkele druppels wijnazijn.
  • 8 Laat de salsa een half uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
  • 9 Bestrijk de bistrosteaks dun met de rest van de olie en bak ze op de barbecue, circa tien cm boven het gloeiende houtskool, in 6-8 minuten mooi bruin en gaar.
  • 10 Keer ze regelmatig en bestrijk ze zo nodig tussendoor ook met nog wat olijfolie.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.