recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Franse kip met sjalotjes

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - droge witte wijn (150 ml)
  • - tomaten (2 stuks)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - sjalotjes (250 g)
  • - gerookt spekblokjes (100 g)
  • - boter (50 g)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - boerenkip (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met gebakken aardappeltjes en een groene salade.
  • 2 Voorbereiding: Pel de sjalotjes; Snijd de tomaten in stukjes.
  • 3 Bestrooi de boerenkip van binnen en buiten royaal met zout en peper.
  • 4 Verhit de boter in een braadpan en bak de kip in 10 minuten op matig hoog vuur rondom bruin.
  • 5 Verdeel de spekjes, sjalotjes, tomaten en tijm eromheen en schenk de wijn langs de rand van de pan erbij.
  • 6 Laat de kip met het deksel schuin op de pan in nog 40-50 minuten zachtjes gaar worden, keer hem regelmatig.
  • 7 Wijntip: Fruitige rode wijn, zoals Côtes du Rhône of Fitou .
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.