recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Franse linzensoep met saucijsjes

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - linzen (uit blik) (400 g)
  • - vleesbouillon (1.5 liter)
  • - gedroogde provençaalse kruiden (0.5 eetlepel)
  • - prei (1 stuks)
  • - knolselderij (300 g)
  • - winterwortel (300 g)
  • - ui (1 stuks)
  • - saucijsjes (250 g)
  • - gerookte spekblokjes (50 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip:Lekker met volkorenbrood met mosterd.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de saucijsjes in plakjes; Snipper de ui grof; Snijd de winterwortel in blokjes; Snijd de knolselderij in blokjes; Was en snijd de prei in ringen.
  • 3 Bak de spekblokjes in een soeppan zachtjes uit.
  • 4 Schep de plakjes worst erdoor en bak ze rondom bruin.
  • 5 Schep de spek en worst op een bord en roerbak de groenten met de Provençaalse kruiden 3-4 minuten in het bakvet.
  • 6 Voeg de bouillon en linzen met vocht toe en breng het geheel aan de kook.
  • 7 Laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
  • 8 Schep de spekjes en worst erdoor en warm de soep nog even goed door.
  • 9 Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 10 Wijntip: Stevige rode wijn, zoals Côtes du Roussillon, Primitivo, pinotage.
  • 11 Vervangtip: U kunt ook braadworst gebruiken in plaats van de saucijsjes.