recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Fricandeau met mosterd en abrikozen

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - vleesfond (100 ml)
  • - sinaasappel (1 stuks)
  • - gedroogde tijm (2 theelepels)
  • - gedroogde abrikozen (250 g)
  • - ui (1 stuks)
  • - vloeibare margarine (25 g)
  • - (grove) mosterd (2 eetlepels)
  • - varkensfricandeau (600 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met aardappelpuree en zuurkool.
  • 2 Voorbereiding: Snipper de ui grof; Laat de gedroogde abrikozen in water wellen; Pers en rasp de sinaasappel.
  • 3 Wrijf de fricandeau in met zout, peper en mosterd.
  • 4 Verhit de margarine in een braadpan en bak de fricandeau op matig vuur rondom licht bruin.
  • 5 Bak de ui 2-3 minuten mee en schep de abrikozen, tijm, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en de vleesfond erdoor.
  • 6 Stoof de fricandeau in 25-35 minuten heel zachtjes gaar.
  • 7 Laat de fricandeau op een plank afgedekt met aluminiumfolie even rusten en kook de abrikozen in de jus op hoog vuur enkele minuten in.
  • 8 Breng de jus op smaak met zout, peper en wat mosterd.
  • 9 Wijntip: Volle, jonge rode wijn, zoals Australische shiraz of Côtes du Rhône.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.