DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Fricandeaurollade met stoofpeertjes en pruimen

Hoofdgerecht Gemiddeld 140 minuten
(2)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Extra nodig: braadslede en een vleesthermometer. Stap 2 Bestrijk de rollade dun met een scheutje olijfolie en leg de rollade in de braadslede. Stap 3 Steek een vleesthermometer tot in het midden van het vlees. Stap 4 Snijd de ui in dunnen partjes. Stap 5 Schil de stoofperen, snijd ze in partjes en verwijder de klokhuizen. Stap 6 Halveer de pruimen en verwijder de pitten. Stap 7 Pers de knoflook boven een kom uit en roer er de rest van de olijfolie, koekkruiden, tijm, versgemalen zwarte peper en wat zout door. Stap 8 Schep de stoofperen, pruimen en ui erdoor. Stap 9 Verdeel dit mengsel rond de rollade en schuif de braadslede in de oven. Stap 10 Schakel de oven in op 175°C en braad het vlees langzaam gaar en een kerntemperatuur heeft van 72-75°C, dit duurt circa 2 uur. Stap 11 Serveer de rollade in plakken met de stoofpeertjes en pruimen ernaast. Stap 12 Lekker met aardappelpuree en een herfstsalade. Stap 13 Menusuggestie voor: gerookte zalm met mangochutney. Stap 14 Na: fruitsalade met gesnipperde munt.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 0 kcal
Eiwit 0 g
Koolhydraten 0 g
Vet 0 g
Waarvan verzadigd 0 g
Trefwoorden
recepten