recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Fricandeaurollade met wijnmosterdsaus en appeltjes

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - staafmixer
  • - braadslede
  • - slagroom (125 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepel(s))
  • - rozemarijn (2 takjes)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - appels (4 niet te grote)
  • - droge witte wijn (100 ml)
  • - roomboter (25 gram)
  • - fijne mosterd (1 eetlepel)
  • - fricandeaurollade (750-800 gr.) (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Wrijf de rollade in met de mosterd en laat hem op kamertemperatuur komen.
  • 2 Was de appels.
  • 3 Snijd de knoflook in plakjes.
  • 4 Knip de rozemarijn in stukjes.
  • 5 Verwarm de boter in een braadpan tot het schuim wegtrekt en bak de rollade in 6-8 minuten rondom mooi bruin.
  • 6 Schenk de wijn langs de rand in de pan en braad de rollade met de deksel schuin op de pan op matig hoog vuur in 35-45 minuten gaar.
  • 7 Keer de rollade regelmatig.
  • 8 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 9 Snijd de appels elk in 8 parten en snijd de klokhuizen eruit.
  • 10 Zet de appelpartjes in de braadslede en verdeel de knoflook en rozemarijn erover.
  • 11 Druppel de olijfolie erover.
  • 12 Rooster de appeltjes in de oven in 20-25 minuten mooi bruin en gaar, schep ze een of twee keer om.
  • 13 Leg de rollade op een plank, dek al met aluminiumfolie en laat het vlees 10 minuten rusten.
  • 14 Roer de aanbaksels in de pan los en schenk de room erbij.
  • 15 Laat het vocht op hoog vuur inkoken tot een mooi dunne saus, maak de saus eventueel mooi schuimig met de staafmixer.
  • 16 Serveer de rollade in dunne plakken op warme borden en schep er wat saus over.
  • 17 Schep de appeltjes ernaast.
  • 18 Geef de rest van de saus er apart bij.
  • 19 Lekker met knolselderijpuree.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.