recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Fruitbowl

Bijgerecht
12 personen
110 min
Ingrediënten
  • - koolzuurhouden mineraalwater (1 liter)
  • - bio+ rood fruitsap (200 ml)
  • - suiker (3 eetlepels)
  • - frambozen (150 gram)
  • - bramen (150 gram)
  • - blauwe bessen (150 gram)
  • - aardbeien (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Leg de aardbeien in een vergiet, spoel ze voorzichtig af met een zachte straal koud water en laat ze goed uitlekken.
  • 2 Verwijder de kroontjes van de aardbeien, snijd ze in vieren en leg ze in de schaal.
  • 3 Leg de blauwe bessen en bramen in het vergiet, spoel ze ook af met een zachte straal koud water en laat ze goed uitlekken.
  • 4 Zorg dat je tijdens het wassen het fruit niet beschadigt.
  • 5 Schep de blauwe bessen en bramen door de aardbeien.
  • 6 Was tenslotte de frambozen heel voorzichtig op de zelfde manier en schep ze ook door het fruit in de schaal.
  • 7 Schep de suiker door het fruit en laat het fruit minstens een 0.5 uur staan.
  • 8 Schenk dan het fruitsap erbij en zet de schaal met fruit tot gebruik (maar minstens 1 uur) afgedekt met huishoudfolie in de koelkast.
  • 9 Schenk vlak voor het serveren het koolzuurhoudend water bij de bowl.
  • 10 Schep de bowl met een soep-opscheplepel in wijde glazen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.