recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Fruitig toetje

Nagerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - appel (1 )
  • - peer (1 )
  • - boter (2 5oogr)
  • - rietsuiker (100 gram)
  • - ei (1 )
  • - melk (2 dl)
  • - kaneel (1 eetlepel)
  • - boterhammen (3 st)
  • - mascarpone (1 bakje)
  • - sinaasappelsap (1 melk)
Bereidingswijze
  • 1 Bereiden Schil de appel en de peer, snijd ze in partjes en bak die in een klontje boter lichtbruin.
  • 2 Voeg de helft van de rietsuiker toe en laat alles licht karameliseren.
  • 3 Schep het mengsel in een glazen schaal.
  • 4 Meng het ei, de melk en de helft van de kaneel door elkaar.
  • 5 Snijd de boterhammen in blokjes en schep ze even door het mengsel.
  • 6 Laat ze uitlekken en bak ze dan al roerend mooi bruin.
  • 7 Schep de blokjes op het fruitmengsel en laat afkoelen.
  • 8 Meng de mascarpone met de rest van de rietsuiker en een scheutje sap goed door elkaar.
  • 9 Schep dit boven op de afgekoelde broodblokjes en zeef de rest van de kaneel er overheen.
  • 10   Kookkunsten Als u dit toetje eenmaal onder de knie hebt, kunt u er elke keer wat anders van maken.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.