recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Fruitige havermout uit de oven

Ontbijt
6 personen
55 min
Ingrediënten
  • - honing (100 gram)
  • - noten en zaden naar keuze (200 gram)
  • - vanille-aroma (2 theelepels)
  • - melk (500 ml)
  • - eieren (2 )
  • - bakpoeder (1.5 theelepel)
  • - kaneel (1 eetlepel)
  • - havermout (250 gram)
  • - blauwe bessen (250 gram)
  • - aardbeien (250 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven op 190°C.
  • 2 Vet de ovenschaal in met de helft van de olie.
  • 3 Maak het fruit schoon en snijd de aardbeien in grove stukken. Verdeel het fruit over de ovenschaal.
  • 4 Meng de havermout in een kom met de kaneel en het bakpoeder.
  • 5 Klop in een andere kom de eieren los met de melk en de vanille.
  • 6 Meng de noten en zaden met de honing en de overgebleven lepel olie in een derde kom.
  • 7 Schep eerst de havermout over het fruit, giet het eiermengsel eroverheen en verdeel het notenmengsel daar over.
  • 8 Bak ongeveer 40 minuten in de oven (of tot de havermout stevig aanvoelt). Let op dat het notenmengsel niet te bruin wordt.