recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Fruitige havermout uit de oven

Ontbijt
6 personen
55 min
Ingrediënten
  • - honing (100 gram)
  • - noten en zaden naar keuze (200 gram)
  • - vanille-aroma (2 theelepels)
  • - melk (500 ml)
  • - eieren (2 )
  • - bakpoeder (1.5 theelepel)
  • - kaneel (1 eetlepel)
  • - havermout (250 gram)
  • - blauwe bessen (250 gram)
  • - aardbeien (250 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven op 190°C.
  • 2 Vet de ovenschaal in met de helft van de olie.
  • 3 Maak het fruit schoon en snijd de aardbeien in grove stukken. Verdeel het fruit over de ovenschaal.
  • 4 Meng de havermout in een kom met de kaneel en het bakpoeder.
  • 5 Klop in een andere kom de eieren los met de melk en de vanille.
  • 6 Meng de noten en zaden met de honing en de overgebleven lepel olie in een derde kom.
  • 7 Schep eerst de havermout over het fruit, giet het eiermengsel eroverheen en verdeel het notenmengsel daar over.
  • 8 Bak ongeveer 40 minuten in de oven (of tot de havermout stevig aanvoelt). Let op dat het notenmengsel niet te bruin wordt.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.