recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Fruitsalade met schuimige eiersaus (sabayon)

Nagerecht
4 personen
90 min
Ingrediënten
  • - lange vingers (4 )
  • - suiker (50 gram)
  • - eierdooiers (2 )
  • - zoete witte wijn (125 ml)
  • - aardbeien (250 gram)
  • - mango (1 )
  • - banaan (1 )
  • - sinaasappels (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  • 2 Snijd de banaan in plakjes en de mango in blokjes.
  • 3 Halveer de aardbeien.
  • 4 Meng de sinaasappelpartjes in een kom met de banaan, mango en aardbeien en paar eetlepels wijn.
  • 5 Laat de salade minstens een uur staan.
  • 6 Schep de fruitsalade in wijde coupes.
  • 7 Klop in een kom de eidooiers met de suiker en de resterende wijn met de handmixer door elkaar.
  • 8 Hang de kom in een pan met een flinke bodem kokend water en klop het mengsel met de handmixer tot het volume verdubbelt en er een schuimige saus ontstaat.
  • 9 Schep de saus over het fruit en steek er een lange vinger in.
  • 10 Serveer direct.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.