recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Fruitsalade met yoghurt en hazelnootgranola

Ontbijt
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - griekse yoghurt (4 eetlepel(s))
  • - versgesneden ananas (250 gram) (1 bakje)
  • - kiwi's (2 )
  • - grote appel (1 )
  • - sinaasappels (2 )
  • - rode grapefruit (1 )
  • - rozijnen (2 eetlepel(s))
  • - appeldiksap (2 eetlepel(s))
  • - havermout (2 eetlepel(s))
  • - hazelnoten (25 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Rooster de grofgehakte hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin.
  • 2 Schep vlak voordat de hazelnoten echt kleuren ook de havermout erdoor en laat de vlokken ook licht kleuren.
  • 3 Neem de pan van het vuur en schep het diksap met de rozijnen en/of stukjes gedroogde abrikoos erdoor en laat de granola in de pan nog iets drogen.
  • 4 Laat de granola op een bord afkoelen.
  • 5 Schil de grapefruits en sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  • 6 Laat de ananas uitlekken.
  • 7 Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in partjes.
  • 8 Halveer de partjes.
  • 9 Schil de kiwi’s en snijd ze in blokjes.
  • 10 Schep in een kom al het fruit door elkaar en verdeel het dan in vier kommen.
  • 11 Schep er een flinke lepel Griekse yoghurt op en strooi de granola erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.