recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Fusilli met broccoli, olijfolie en chilipeper

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - chilivlokken naar smaak
  • - fusilli (400 gram)
  • - olijfolie extra vergine (6 eetlepel(s))
  • - knoflook (2 tenen)
  • - broccoli (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verdeel de broccoli in zeer kleine roosjes en snijd de steel in kleine stukjes.
  • 2 Houd de roosjes en stukjes apart.
  • 3 Snijd de knoflook in plakjes.
  • 4 Bak de knoflook zachtjes in een flinke koeken- of hapjespan in de olijfolie tot hij goudgeel kleurt.
  • 5 Draai dan het vuur uit.
  • 6 Breng een grote pan water met zout aan de kook en doe er de pasta en de stukjes broccolisteel in.
  • 7 Voeg er na 4 minuten de broccoliroosjes bij.
  • 8 Kook tot de pasta al dente is(1 minuut korter dan de gebruiksaanwijzing).
  • 9 Giet de pasta met de broccoli af en meng 1 minuut met de olie en knoflook in de pan.
  • 10 Meng er chilivlokken naar smaak door.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.