recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gado gado

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - water (300 ml)
  • - tofu stripes, pittig gekruid (1 bakje)
  • - sambal oelek (1 theelepel)
  • - ketjap manis (2 eetlepels)
  • - pinda's (250 gram)
  • - ui (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - tauge (100 gram)
  • - winterwortel (200 gram)
  • - spitskool (400 gram)
  • - sperziebonen (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Halveer de sperziebonen.
  • 2 Snijd de spitskool in repen van 1 cm.
  • 3 Snijd de winterwortel in dunne plakjes.
  • 4 Pers de knoflook.
  • 5 Rasp de ui.
  • 6 Maal de pinda's fijn.
  • 7 Breng in een pan een flinke laag water aan de kook.
  • 8 Doe de sperziebonen in een stoommandje of zeef en hang ze boven het kokende water.
  • 9 Zet de deksel erop en stoom de sperziebonen in 6-8 minuten beetgaar.
  • 10 Laat de bonen in een vergiet uitlekken en verdeel ze op een groot bord.
  • 11 Stoom op dezelfde manier achtereenvolgens de repen spitskool 2-3 minuten, de wortelplakjes 3-4 minuten en de taugé 1-2 minuten.
  • 12 Leg de groenten ook in deze volgorde in lagen op de sperziebonen.
  • 13 Laat de groenten afkoelen tot lauwwarm.
  • 14 Fruit de knoflook en ui in een pan met een derde van de olie zachtjes glazig.
  • 15 Roer de pinda's erdoor en de ketjap, sambal en voeg het water toe en laat alles 8-10 minuten zachtjes koken tot het een gladde saus wordt.
  • 16 Voeg zo nodig een scheutje extra water toe.
  • 17 Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de tofu stripes in 3-4 minuten knapperig bruin.
  • 18 Schep de pindasaus over de groenten en strooi de tofu stripes erover.
  • 19 Lekker met casavekroepoek.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.