recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gado gado met tofu

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (300 ml)
  • - pittige tofureepjes (1 pak)
  • - spitskool (1 )
  • - andijvie (400 gram)
  • - bospenen (4 )
  • - ketjap manis (2 eetlepels)
  • - ongezouten pinda's (150 gram)
  • - olie (2 eetlepels)
  • - sambal badjak (1.5 theelepels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - zilvervliesrijst (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  • 2 Pers de knoflook.
  • 3 Maal de pinda's fijn.
  • 4 Snijd de bospenen schuin in plakjes.
  • 5 Snijd de andijvie in dunne repen.
  • 6 Snijd de spitskool in repen van 1 cm.
  • 7 Fruit de knoflook en sambal zachtjes in de helft van de olie en bak de gemalen pinda's even mee.
  • 8 Voeg de ketjap en het water toe en laat alles sudderen tot het een dikke saus wordt, roer regelmatig.
  • 9 Leg de bospeen, andijvie en spitskool in lagen in een vergiet en hang het vergiet in een grote pan met een flinke laag kokend water.
  • 10 Stoom de groente afgedekt in 8 minuten beetgaar.
  • 11 Bak de tofureepjes in een koekenpan met de rest van de olie in 3-4 minuten knapperig bruin.
  • 12 Leg een platte schaal op het vergiet en keer de groente op de schaal.
  • 13 Schep de pindasaus erop en verdeel de tofu erover.
  • 14 Geef de rijst erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.