Ga naar de hoofdinhoud

Galette met stoofpeertjes

8 personen Gemiddeld 45 minuten Gebak

Ingrediënten

8 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de stoofpeertjes af en vang het vocht op. Kook 200 ml van het vocht in 10 minuten in tot een siroop. Snijd intussen de stoofpeerpartjes in dunne plakjes. Klop het ei los met de kaneel en meng er de amandelspijs in delen doorheen. Rol het bladerdeeg uit, leg op een bakplaat en vouw de randjes naar binnen. Druk aan met een vork en prik gaatjes in de het deeg. Verdeel het amandelspijs over de bodem en leg de partjes stoofpeer erop. Bestrijk de peertjes met de siroop en bestrooi met tijm en amandelschaafsel. Bak de galette in het midden van de oven in 20-25 minuten tot de randjes goudbruin zijn.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 319 kcal
Eiwit 6 g
Koolhydraten 32 g
Vet 18 g
Waarvan verzadigd 6 g
Trefwoorden recepten