recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Garnalen cocktail

Voorgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - chilipoeder (1 theelepel)
  • - whisky (1 eetlepel)
  • - mayonaise (2.5 eetlepels)
  • - slagroom (75 ml)
  • - eikenbladsla (4 blaadjes)
  • - bieslook (2 eetlepels)
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - roze garnalen (200 g)
  • - tomaat (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Knip de bieslook fijn; Was de eikenbladsla; Klop de slagroom stijf.
  • 2 Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • 3 Meng de garnalen met de blokjes tomaat, het citroensap, bieslook en zout en peper naar smaak.
  • 4 Leg de blaadjes sla in vieren gevouwen in whiskyglazen en schep de garnalen erop.
  • 5 Roer de mayonaise en whisky voorzichtig door de slagroom en voeg zout, peper en chilipoeder naar smaak toe.
  • 6 Schep de saus over de garnalen en garneer met wat chilipoeder en eventueel sprietjes bieslook.
  • 7 Wijntip: Volle witte wijn, chardonnay of chenin blanc (droë steen).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.