recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Garnalencurry met zomergroenten

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - diepvries roze garnalen (500 gram)
  • - tomaten (4 )
  • - doperwten (100 gram)
  • - bospenen (4 )
  • - prei (1 )
  • - kerriepoeder (1.5 eetlepel)
  • - sambal oelek (1 theelepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - rijst (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de prei in stukken van 1 cm.
  • 2 Snijd de bospenen in plakjes.
  • 3 Snijd de tomaten in stukjes.
  • 4 Zorg dat de garnalen ontdooid zijn.
  • 5 Kook de rijst volgens de aanwijzingen gaar.
  • 6 Verwarm de olie met de knoflook, sambal en kerriepoeder op matig hoog vuur tot het gaat geuren.
  • 7 Schep de prei, wortel, erwten en tomaten erdoor en voeg het water en wat zout toe.
  • 8 Smoor de groenten afgedekt in 6-8 minuten beetgaar.
  • 9 Schep de garnalen erdoor en warm de curry nog 2-3 minuten zachtjes door.
  • 10 Schep de rijst in diepe borden en schep de garnalencurry erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.