recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gazpacho

Voorgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - sherryazijn (2 eetlepels)
  • - olijfolie extra vierge (1 dl)
  • - knoflook (4 tenen)
  • - groene paprika (1 stuks)
  • - komkommer (1 )
  • - tomaten (500 g)
  • - oud witbrood (3 sneetjes)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de groene paprika in stukken; Hak de knoflook fijn.
  • 2 Verkruimel de sneetjes brood.
  • 3 Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes.
  • 4 Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en schraap de zaadjes eruit.
  • 5 Snijd de komkommer in stukken.
  • 6 Pureer de tomaten, komkommer, paprika en knoflook in de keukenmachine.
  • 7 Meng het brood erdoor en voeg al mengend in een straaltje de olie toe.
  • 8 Voeg scheut voor scheut zoveel water toe dat een mooi gebonden soep ontstaat en breng de soep op smaak met azijn, zout en peper.
  • 9 Laat de gazpacho in de koelkast door en door koud worden en serveer in grote kommen met een garnituur van croutons, blokjes tomaat, blokjes paprika, uiringetjes en blokjes ham.
  • 10 Het gerecht moet u na bereiding nog 1 uur koelen.
  • 11 Wijntip: Droge rosé of strakke witte wijn, Muscadet, sauvignon blanc.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.