recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken aardappelen met spek en spiegelei

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - vastkokende aardappelen (1 kg)
  • - gerookte spekreepjes (200 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - grote ui (1 )
  • - rode paprika i (1 )
  • - verse oregano (1 eetlepel)
  • - grote eieren (4 )
  • - paprikapoeder (1 theelepel)
  • - ovenschaaltjes (4 eenspersoons)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven op 200 °C.
  • 2 Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes van 1 cm.
  • 3 Snipper de ui.
  • 4 Snijd de paprika in blokjes.
  • 5 Hak de oregano fijn.
  • 6 Kook de aardappelen in een pan met ruim kokend water en wat zout in vijf minuten half gaar.
  • 7 Laat ze in een vergiet goed uitlekken.
  • 8 Bak de spekreepjes in een hapjespan met olijfolie op matig hoog vuur knapperig bruin.
  • 9 Schep ze op een bordje en bak de ui en paprika twee minuten zachtjes in het bakvet.
  • 10 Schep de aardappelblokjes erdoor en bak ze al omscheppend in drie tot vier minuten goudbruin.
  • 11 Schep de spekreepjes en de oregano erdoor en voeg peper naar smaak toe.
  • 12 Doe dit aardappelmengsel over in een eenpersoons ovenschaaltjes en breek boven elk schaaltje een ei.
  • 13 Strooi wat paprikapoeder en peper over het ei.
  • 14 Schuif de schaaltjes in de oven en laat de eieren in 10-15 minuten stollen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.