recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken biefstuk met caponata

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - boter (25 gram)
  • - biefstukken (4 )
  • - suiker (1 eetlepel)
  • - wijnazijn (2 eetlepels)
  • - groene olijven zonder pit (50 gram)
  • - kappertjes (1 eetlepel)
  • - verse oregano (1 eetlepel)
  • - tomaten (250 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - aubergine (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de aubergine en de tomaten in blokjes.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 30 minuten liggen.
  • 4 Dep ze droog met keukenpapier.
  • 5 Fruit de ui zachtjes in een pan met olijfolie.
  • 6 Bak de blokjes aubergine even mee.
  • 7 Roer de tomaten, oregano, kappertjes, olijven, azijn en suiker erdoor.
  • 8 Laat alles 30 minuten zachtjes koken tot de aubergine omhuld is door een dikke saus.
  • 9 Laat de caponata afkoelen.
  • 10 Kruid de biefstukken met zout en peper en bak ze in een koekenpan met hete boter in 4-6 minuten mooi bruin.
  • 11 Van binnen zijn ze dan rosé.
  • 12 Serveer de biefstukken op borden en schep de caponata ernaast.
  • 13 Lekker met stokbrood en rucolasalade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.