recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken biefstuk met mediterrane

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - biefstukken (4 )
  • - peterselie (2 eetlepels)
  • - zwarte olijven zonder pit (50 g)
  • - citroen (0.5 )
  • - kastanjechampignons (250 g)
  • - boter (50 g)
  • - rode peper (1 stuks)
  • - knoflook (2 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met risotto en een salade met broccoli.
  • 2 Voorbereiding: Hak de knoflook fijn; Verwijder de zaadjes en snijd de rode peper in reepjes; Snijd de kastanjechampignons in plakjes; Snijd de zwarte olijven zonder pit in plakjes; Hak de peterselie fijn.
  • 3 Fruit de knoflook en rode peper zachtjes aan in een hapjespan in de helft van de boter.
  • 4 Schep de champignons erdoor en bak ze op hoog vuur in 3-4 minuten bruin en gaar, laat het vocht verdampen.
  • 5 Knijp de citroen erboven uit en schep de olijven en peterselie erdoor.
  • 6 Breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Wrijf de biefstukken in met zout en peper.
  • 8 Verhit de rest van de boter in een koekenpan en leg de biefstukken erin als het schuim weg trekt.
  • 9 Bak ze 4-6 minuten op hoog vuur mooi bruin, keer ze halverwege.
  • 10 Serveer de biefstukken op warme borden met de champignons erop.
  • 11 Wijntip:krachtige rode wijn, zoals Cabernet Sauvignon of Merlot uit Chili of Australië.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.