recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken biefstuk met oosterse gemberjus en paksoi

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - paksoi (300 gram)
  • - gembersiroop (2 eetlepels)
  • - bosuitjes (2 stuks)
  • - rode peper (1 stuks)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - verse gemberwortel (1 eetlepel)
  • - olie (4 eetlepels)
  • - sojasaus (4 eetlepels)
  • - biefstukken (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met pandanrijst.
  • 2 Voorbereiding: Rasp de verse gemberwortel; Hak de knoflook fijn; Verwijder de zaadjes en snijd de rode peper in reepjes; Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • 3 Wrijf de biefstukken in met zwarte peper en de helft van de sojasaus en bak ze in de helft van de olie op hoog vuur in 4-6 minuten bruin en van binnen rosé.
  • 4 Houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • 5 Roer de gember met de helft van de knoflook en rode peper en de bosuiringetjes, gembersiroop, sojasaus en de afgemeten hoeveelheid water door het bakvet.
  • 6 Laat de jus 2-3 minuten bruisend koken.
  • 7 Roerbak de paksoi met de rest van de knoflook en rode peper in een wok met de andere helft van de olie in 3-4 minuten beetgaar.
  • 8 Schep de paksoi op warme borden en leg de biefstukjes erop.
  • 9 Schep de jus erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.