recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken eendenborstfilet met knolselderijmousseline

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - melk (150 ml)
  • - geraspte sinaasappelschil (1 eetlepel)
  • - wildfond (200 ml)
  • - rode wijn (200 ml)
  • - gemberpoeder (2 theelepels)
  • - tamme eendenborstfilets (2 )
  • - kruimige aardappelen (400 gram)
  • - knolselderij (600 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de knolselderij en snijd ze in blokjes.
  • 2 Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • 3 Kook de knolselderij en aardappel in een flinke laag water met wat zout in 20 minuten gaar.
  • 4 Snijd het vel van de filets kruislings in en wrijf het vlees in met zout, peper en gemberpoeder.
  • 5 Leg de filets met de velkant in een hapjespan en bak deze kant op matig hoog vuur in 6-8 minuten knapperig bruin.
  • 6 Keer de filets en bak ook de andere kant in 4-6 minuten mooi bruin, de filets mogen van binnen nog rood-rosé zijn.
  • 7 Houd de filets warm in aluminiumfolie en schenk het bakvet in een hittebestendige kom.
  • 8 Roer de wijn en fond met de sinaasappelrasp door het achtergebleven vet in de hapjespan en kook het geheel in tot een lekkere jus.
  • 9 Giet de knolselderij en aardappel af en stamp ze heel fijn.
  • 10 Roer de melk met 3-4 eetlepels eendenvet erdoor en warm de puree al roerende zachtjes door tot het een fijne, heel smeuïge puree wordt.
  • 11 Snijd het vlees in plakjes.
  • 12 Schep de knolselderijpuree op warme borden en leg de plakjes eend ernaast.
  • 13 Schep er een beetje jus over.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.