recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken eendenborstfilet met sinaasappel en bosvruchtenjus

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - tamme eendenborstfilets (600 gram)
  • - sinaasappel(s) (2 )
  • - bosvruchtenjam (2 eetlepel(s))
  • - wildfond (150 ml)
  • - rode wijn (150 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Schil de sinaasappel en verdeel in plakken.
  • 2 Snijd het vel van de filets kruislings elke centimeter in.
  • 3 Leg de filets op het vel in een koekenpan en bak deze kant in 8 minuten knapperig bruin.
  • 4 Schenk het uitgesmolten vet voorzichtig in een hittebestendig schaaltje.
  • 5 Bak de andere kant bruin, van binnen mogen de filets rood-rosé blijven.
  • 6 Houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • 7 Bak de sinaasappel in het bakvet en leg ze bij de eend.
  • 8 Roer de jam, fond en wijn door het bakvet en kook dit op hoog vuur in tot een jus.
  • 9 Snijd de eendenborsten in dunne plakjes en leg ze op warme borden, schep er wat jus over en leg de sinaasappel erop.
  • 10 Lekker met groene kool of witlof en in eendenvet gebakken krieltjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.