recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken eendenborstfilet met wijnjus

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - rode wijn (150 ml)
  • - wildfond (150 ml)
  • - bosvruchtenjam (2 eetlepels)
  • - sinaasappels (2 stuks)
  • - eendenborstfilets (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met groene kool of witlof en in eendenvet gebakken krieltjes.
  • 2 Voorbereiding: Schil de sinaasappels dik en snijd in plakken.
  • 3 Snijd het vel van de filets kruislings elke centimeter in.
  • 4 Leg de filets op het vel in een koekenpan en bak deze kant in 8 minuten knapperig bruin.
  • 5 Schenk het uitgesmolten vet voorzichtig in een hittebestendig schaaltje.
  • 6 Bak de andere kant bruin, van binnen mogen de filets rood-rosé blijven.
  • 7 Houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • 8 Bak de sinaasappel in het bakvet en leg ze bij de eend.
  • 9 Roer de jam, fond en wijn door het bakvet en kook dit op hoog vuur in tot een jus.
  • 10 Snijd de eendenborsten in dunne plakjes en leg ze op warme borden, schep er wat jus over en leg de sinaasappel erop.
  • 11 Wijntip: volle rode wijn, bijvoorbeeld Shiraz of Cabernet Sauvignon uit Australië.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.