recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken eendenborstfilet op carpaccio van bietjes

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - veldsla (1 zakje)
  • - wildfond (200 ml)
  • - balsamico azijn (1 eetlepel)
  • - sinaasappelmarmelade (2 eetlepel(s))
  • - gekookte bietjes (500 gram)
  • - mosterd (1 eetlepel)
  • - eendenborstfilets (300 gram) (2 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd het vel van de eendenborstfilets elke centimeter kruislings in.
  • 2 Wrijf de vleeskant in met zout, peper en de mosterd.
  • 3 Leg de filets met de velkant in een hapjespan en bak ze op matig hoog vuur in 8 minuten bruin.
  • 4 Schil en snijd de bietjes in dunne plakjes.
  • 5 Leg de plakjes biet elkaar iets overlappend op borden.
  • 6 Leg de filets even op een bord en schenk het vet uit de pan in een hittebestendige kom.
  • 7 Leg de filets nu met de mosterdkant in het achtergebleven vet en bak de filets nog 3-4 minuten.
  • 8 Laat ze verpakt in aluminiumfolie 5 minuten rusten.
  • 9 Roer de marmelade, azijn en fond door het bakvet en kook het vocht op hoog vuur in tot een mooie jus.
  • 10 Snijd de eendenborstfilets in dunne plakjes en leg deze als een waaier op de bieten.
  • 11 Schep er wat jus over en garneer met toefjes veldsla.
  • 12 Lekker met bruin stokbrood.