recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gebakken gamba’s met knoflooksaus

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - Griekse yoghurt (300 g)
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - gamba’s (300 g)
  • - rode peper (1 stuks)
  • - veldsla (75 g)
  • - bosuitjes (3 stuks)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - citroen (0.5 stuks)
  • - diepvries tuinbonen (300 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met een salade en ciabatta.
  • 2 Voorbereiding: Ontdooi de diepvries tuinbonen; Pers de citroen; Snijd de bosuitjes in ringetjes; Hak de rode peper fijn; Hak de knoflook fijn.
  • 3 Verwijder de stugge velletjes van de tuinbonen.
  • 4 Klop in een schaal het citroensap met de helft van de olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing.
  • 5 Schep de tuinboontjes, bosui en veldsla er door.
  • 6 Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en fruit de rode peper even aan.
  • 7 Schep de gamba’s erdoor en bak ze 2-3 minuten op matig hoog vuur.
  • 8 Schep ze in een schaal en houd ze warm.
  • 9 Fruit de knoflook in het bakvet en meng in een schaaltje de yoghurt, komijn en het bakvet door elkaar.
  • 10 Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • 11 Serveer de gamba’s met knoflooksaus.
  • 12 Wijntip: Droge rosé of frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc uit Chili.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.